Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

Dressing inrichten & ontwerpen

Wanneer je een nieuwe dressing wil kopen is het belangrijk eerst goed na te denken over de indeling en opbouw. Niet alleen de hoeveelheid bergruimte zal belangrijk zijn maar ook de loopruimte, spiegelzichten en de verlichting. Met deze tips wordt je dressing ontwerpen gegarandeerd een succes!

 

De basisprincipes: Afmetingen

Kleding en kastdiepten
Voor kledij dat opgehangen wordt is steeds een minimumdiepte van 60 centimeter vereist. Heb je veel dikke jassen, dan kies je best voor 65 centimeter. Voor opgevouwen T-shirts, schoenen en accessoires volstaat 40 centimeter. Aangezien dressingkasten meestal tegen de wand geplaatst worden, kan je meteen beginnen berekenen hoeveel vrije ruimte er zal overblijven.

Kasthoogtes
Om de ruimte optimaal te benutten mag je gerust kiezen voor kamerhoge kasten. Zorg er wel steeds voor dat de kledij die je dagelijks nodig hebt makkelijk te bereiken is. Tot een hoogte van 1,75 meter is dit voor de meeste mensen geen enkel probleem. Aangezien onze persoonlijke voorkeur en kledingaanbod steeds wijzigt kies je best voor kasten met legplanken die makkelijk verstelbaar zijn in de hoogte.

Vrije ruimte
Om comfortabel rond te lopen in je dressing wordt een minimumbreedte van 100 centimeter aangeraden. Wil je ook kledij passen of met twee personen rondlopen, dan mag je gerust rekenen op een vrije ruimte van 120 tot 150 centimeter. Kies je kasten met draaideuren, voorzie dan zeker voldoende vrije ruimte. Om geen hal-gevoel te hebben zorg je best ook voor een bredere rustplek waar een bankje en grote spiegel staat.

 

dressing kostprijs

 

Indeling van de dressing

Bij het ontwerpen van een dressing is het belangrijk dat je alle accessoires een plekje kan geven. Schoenen, dassen of broeksriemen nemen niet heel veel plaats in maar kunnen we behoorlijk in de weg liggen als je ze geen plekje reserveert. Deze plekjes mogen dus zeker niet ontbreken:

 

Kledij kapstokken
Als je voldoende kapstokruimte wil, voorzie je best 125cm per persoon. Om winterkledij en/of jassen te scheiden kan het ook handig zijn per persoon verschillende compartimenten te voorzien. Dit kan ook praktisch zijn als je één of meerdere manteljassen hebt. Deze zijn langer dan gewone kledij en hebben dus ook meer ruimte nodig in de hoogte.

 

Schoenen
Om zeker te zijn dat je voldoende plaats hebt voor je schoenen reken je best op 20 bergplaatsen per persoon. Varieer in de hoogte van de plaatsen zodat ook hoge botten van 40 centimeter een plekje krijgen.

 

Dassen, broeksriemen, handtassen en sjaals
Kleine accessoires zoals dassen en sjaals nemen helemaal niet veel plaats in. Voorzie dus zeker een plekje zodat alles netjes en overzichtelijk blijft. Vaak wordt gekozen voor kleine vierkante openingen waarin je de broeksriemen en dassen opgerold kan etaleren. Handtassen kunnen bijzonder leuk zijn om de kamer op te fleuren en geef je dan ook best een opvallend plekje op enkele legplanken.

 

Weinig gebruikte kledij
Iedereen heeft wel enkele kledingstukken die ze zelden aandoen maar toch niet weg mogen. Om je dagelijkse kledij overzichtelijk te houden voorzie je hiervoor dan ook best een afzonderlijk plekje. Heb je een vervelend plekje in de dressing waar je moeilijk aankan of niet veel aanligt, dan is dit er de perfecte plek voor!

 

Wat niet mag ontbreken

Een dressing is veel meer dan alleen maar een bergplek voor je kledij. Om er een aangename en goed functionerende ruimte van te maken mogen volgende dingen zeker niet ontbreken:

Spiegels
In je dressing kan je nooit genoeg spiegels hebben! Ze zijn niet alleen handig om je outfit grondig te inspecteren maar ook om het licht te weerkaatsen en de ruimte groter te doen voelen. Kamerhoge modellen genieten dan ook de voorkeur. Zo lijkt de ruimte door te lopen en kan je jezelf van kop tot teen zien.

De zitbank
Een plekje om tot rust te komen maakt je dressing niet alleen aangenaam, het is ook bijzonder praktisch om schoeisel te passen en na te gaan of je wel comfortabel kan zitten met bepaalde kledij.

De paspop
Als je kledij op elkaar wil afstemmen kan een paspop bijzonder handig zijn. Enkele kapstokken tegen de muur of een tafel kunnen evengoed gebruikt worden.

Vouwtafeltje / strijktafel
Een tafeltje om kledij netjes op te vouwen mag zeker niet ontbreken. Zie je last minute nog een verkeerde plooi dan kan je die hierop ook makkelijk op uitstrijken. Wanneer je onvoldoende plaats hebt kan je ook een plank tegen de muur bevestigen die opengeklapt kan worden wanneer je deze nodig hebt.

 

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers