Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

5 leuke ideeën voor een goedkope dressing

Een dressing hoeft niet altijd duur te zijn. In het ruime aanbod aan uitvoeringen, materialen en afwerkingen vind je zonder twijfel ook een betaalbaar exemplaar dat volledig past bij jouw wensen. Wil je een goedkope dressing kopen? Wij zetten alvast 5 leuke ideeën voor je op een rij.

 

1. Open dressing zonder deuren

Dat een dressing standaard voorzien is van deuren is verleden tijd. Een open dressing wordt steeds populairder. De voordelen? Je ziet al jouw kledij in een oogopslag, je kan er onmiddellijk bij en de ruimte lijkt groter. Bovendien is een open dressing veel goedkoper dan een kast met deuren. Bekijk het volledige aanbod open dressingkasten in de webshop.

dressing goedkoop

Enkele aandachtspunten bij een open dressing:

  • Vermijd direct zonlicht: vermijd dat zonlicht rechtstreeks op je kledij schijnt. Anders kunnen de kleuren ervan vervagen. Je kan bijvoorbeeld een gordijn voor de kast hangen. In de webshop vind je ook dressingkasten die al standaard voorzien zijn van een gordijn.
  • Kies voor een lichte kleur: een open kast vangt meer stof. Kies daarom voor een kast in een licht kleur. Daarop is stof minder zichtbaar.
  • Hou de kast ordelijk: een open dressing heeft geen deuren die je kan sluiten om jouw rommel te verstoppen. Integendeel, je ziet alles. Hou de kast ordelijk zodat het geheel niet te chaotisch en te rommelig overkomt. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van mooie opbergmanden of -boxen waarin je kleine spullen kan opbergen.

» Ontdek hier meer handige tips om een open dressing in te richten.

 

2. Kledingrek voor een hippe look

Je kan er waarschijnlijk niet al je kledij op kwijt, maar een kledingrek is wel een leuke én functionele aanvulling op jouw kledingkast. Je kan er bijvoorbeeld je mooiste outfits op kwijt of kreukgevoelige kledingstukken aan ophangen die je niet in een overvolle kast wil duwen.

Een kledingrek is mooi, vormt de perfect blikvanger en past erg goed bij de minimalistische trend van het moment. Bovendien kan je het al hebben vanaf gemiddeld €10. Bekijk het aanbod in de webshop.

Tips voor het kiezen van een kledingrek:

  • Hou het strak en eenvoudig: om het geheel niet te druk te maken, kies je best voor een kledingrek in een kleur die past bij de ruimte. Gebruik ook identieke hangers.
  • Kies een kledingrek met wieltjes: dat kan je verplaatsen wanneer je maar wil.

 

3. Combineer meerdere kasten tot een dressing

Wil je de look en feel van een dressing, maar is jouw budget beperkt? Combineer dan gewoon enkele afzonderlijke goedkope kledingkasten tot een dressing.

Bijvoorbeeld: Je start met een tweedeurskast. Daarnaast plaats je een lage kast die ook dienst kan doen als zitbank. Daarop laat je dan opnieuw een tweedeurskast of andere grotere kast aansluiten. Zorg ervoor dat alle kasten goed op elkaar aansluiten zodat het lijkt alsof ze een geheel vormen. Voorzie bijvoorbeeld nog een spiegel als afwerking. Eventueel kan je naast de kasten ook enkele legplanken in dezelfde kleur aan de muur monteren. Het resultaat? Een dressing tegen een betaalbare prijs.

Tip: Kies voor kasten in een neutrale kleur zoals wit. Zo kan je makkelijk kasten van verschillende merken combineren. Bij andere kleuren ligt dat moeilijker. Een bruine kast van het ene merk zal er bijvoorbeeld anders uitzien dan een bruine kast van een ander merk. Bekijk de mogelijkheden in de webshop.

goedkope dressing

 

4. Creëer een dressing zonder kasten

Vind je geen goedkope dressing naar jouw wensen? Je kan kledij ook op allerlei andere manieren opbergen. Van een kledingrek en een opbergmand, tot een simpele plank aan de muur.

Bijvoorbeeld: Plaats een kledingrek tegen de muur of monteer een kledingstang aan de wand. Hang er wat planken boven om extra plaats te creëren. Op de planken kan je opgevouwen kledij leggen of opbergboxen plaatsen. Om het geheel af te werken kan je er nog een spiegel en wat leuke opbergdozen naast plaatsen. 

goedkope kleerkasten

 

5. Goedkope dressing uit stof of kunststof

Stoffen of kunststof kasten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en indelingen (met hang- en/of leggedeelte). Het grote voordeel is dat je ze makkelijk kan verplaatsen en eenvoudig kan afbreken en terug opbouwen.

Stoffen en kunststof kasten zijn zonder twijfel goedkope dressingkasten.
» Gemiddelde prijs stoffen kledingkast (tweedeursmodel met hang- en leggedeelte): vanaf ± €25.
» Gemiddelde prijs kunststof kledingkast (12 vakken en 2 hanggedeeltes): vanaf ± €55.
Bekijk het volledige aanbod in de webshop.

Tip: Er bestaan ook compacte stoffen kledingopbergers (zie foto) die je overal aan kan ophangen. Erg handig om extra opbergruimte in de kast te creëren.

kledingkast goedkoop

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers