Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

Vestiairekast

Een vestiairekast is de oplossing om jassen en andere spullen op te bergen. Je vindt er snel in terug wat je nodig hebt. Bovendien oogt het voor de buitenwereld opgeruimd. Tips en inspiratie voor de perfecte vestiarekast vind je terug in dit artikel. Vraag hier een gratis vrijblijvende offerte aan.

 

Ingemaakte of losstaande vestiairekasten

Je kan kiezen tussen vestiairekasten die je ergens in een bestaande kamer plaatst. Maar je kan evengoed gaan voor ingemaakte vestiairekasten. Aan elke keuze zijn voor – en nadelen verbonden.

ingemaakte vestiaire kast

Ingemaakte kasten hebben als voordeel dat ze minder ruimte innemen in je bestaande ruimte. Bovendien hoef je de kasten niet meer te kuisen. Ingemaakte kasten hebben wel als nadeel dat je ze niet snel kan verhuizen naar een andere ruimte. Bij verkoop van de woning zorgen ze dan ook vaak voor een mooie meerwaarde.

Losstaande vestiairekasten kan je makkelijker zelf plaatsen. Bovendien kan je ze al iets makkelijker verhuizen naar een andere kamer indien gewenst.

 

Materiaalkeuze

Welke soort vestiairekast je ook kiest, je materiaalkeuze zal het uitzicht van je kast bepalen in belangrijke mate. Enkele veelgebruikte materialen voor kleerkasten zijn MDF en multiplex.

vestiairekast MDF MDF is de afkorting voor multiplex density fireboard. Het wordt gemaakt van vezels op basis van houtafval. Om een MDF-plaat te krijgen, worden de vezels met verhitte hars onder druk verlijmd. Het voordeel van MDF is dat het een glad oppervlak heeft en niet krom kan trekken.

 

vestiairekast multiplex
Multiplex
 zijn dunne lagen naald-, hard- of fineerhout die aan elkaar worden gelijmd. Het voordeel van multiplex is dat de platen in balans blijven en amper uitzetten omdat de houtvellen geschrankt worden. Het is populair omwille van de grote draagkracht. Bovendien ziet het eruit als massief hout.

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers