Vestiairekast: uitvoeringen, prijzen & inspiratie
Een vestiairekast is de ideale oplossing voor een opgeruimde hal vol met bergruimte. In zo’n kast kan je niet alleen je kleding en jassen ophangen, maar ook andere accessoires zoals hoeden en schoenen een plekje geven. Welke verschillende soorten zijn er? Hoe kan je deze afwerken? Wat kost een standaard vestiairekast? En kies je beter voor op maat gemaakt of kant-en-klaar? Je leest het allemaal hier!
Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen van vestiairekasten
Gemiddelde prijzen voor een vestiairekast
Inspiratie: 4 mogelijke voorbeelden
Vraag gratis je offertes aan
Welke voordelen heeft een vestiairekast in de hal?
Een vestiairekast is een kast om je garderobe in op te bergen. Deze kast bevindt zich doorgaans in de hal en is perfect voor jassen, mutsen, hoeden, sjaals, … Je kiest voor een vestiairekast in de hal vanwege…
- Extra opbergruimte
- Een opgeruimde hal
- Aanwinst in je interieur
- Naar wens te bouwen
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw vestiairekast? Kom nu in contact met vakspecialisten!
Mogelijke uitvoeringen van vestiairekasten
Vestiairekasten zijn te maken in allerlei vormen en maten en met verschillende functies. Ook kan je kiezen voor een kant-en-klare optie of voor puur maatwerk. Je hebt keuze uit verschillende types, uitvoeringen en afwerkingen. Hieronder bespreken we alle mogelijkheden:
1. Type vestiairekast
Er zijn in grote lijnen 3 typen vestiairekasten te onderscheiden. Alle opties hebben bepaalde voor- en nadelen om rekening mee te houden:
Inbouwkast: deze kast is ingebouwd en daarom geheel op maat voor jouw ruimte. De kast is onderdeel van je interieur en past perfect bij je huis. Bovendien staat de kast niet in de weg, omdat die geïntegreerd is in je hal.
- Je hoeft de kast zelf van buiten niet schoon te maken. Op de plaatsen waar hij ingebouwd is, komt geen stof.
- Je kan de kast niet verplaatsen naar een andere ruimte of meenemen als je gaat verhuizen. Maar de kast zorgt wel voor een meerwaarde bij de verkoop van je huis.
Losstaande kast: deze kast is niet ingebouwd en staat dus los in de ruimte. Dit heeft ook weer bepaalde voordelen. Bovendien kan je kiezen voor een kast op maat, maar ook voor een kant-en-klare optie.
- Je kan deze kast verplaatsen naar een andere ruimte en meenemen als je gaat verhuizen.
- Je moet deze wel schoonmaken aan de buitenkant. Bovendien staat de kast los in de ruimte, waardoor het meubel mogelijk niet goed past bij de rest van je huis.
Open vestiairekast: een open vestiairekast bestaat meestal uit losse onderdelen zoals een roede, een schoenenrekje, een ladekast, … Hierdoor heeft de kast een open uitstraling en zie je direct waar je moet zijn. Dit is bovendien ook handig voor kinderen.
- Je ziet direct waar je moet zijn. Bovendien kan je alles makkelijk verplaatsen en meenemen als je gaat verhuizen.
- Kan rommelig ogen als er te veel spullen liggen of hangen. Bovendien wordt het sneller stoffig of vies.
2. Materiaalopties
Voor de afwerking van je kast zijn er verschillende opties mogelijk. Echt grote voor- en nadelen bij de verschillende soorten zijn er niet, het is vooral een kwestie van smaak:
- MDF: ook wel bekend als multiplex density fireboard. Dit bestaat uit vezels op basis van houtafval dat met verhitte hars onder druk verlijmd is. Het heeft een glad oppervlak en kan niet kromtrekken.
- Multiplex: dit bestaat uit dunne lagen aan elkaar gelijmd naald-, hard-, of fineerhout. Multiplex planken zetten amper uit, blijven in balans en hebben een grote draagkracht. Bovendien heeft het de look van massief hout.
- Plaatmateriaal met laminaat: dit is een dun materiaal en goed passend te maken in je huis. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor hetzelfde laminaat als op je vloer. Zo vormt de hele hal een mooi geheel.
- Massief hout: dit geeft een luxueuze uitstraling aan je vestiairekast. Wel is massief hout veel duurder dan de andere materiaalsoorten. Hierdoor zal de totaalprijs ook hoger uitkomen.
- Metaal: past onder andere goed als je een vintage inrichting hebt. Metaal kan je ook gebruiken bij open kasten. Dan heb je een meer industriële look. Dit moet natuurlijk wel passen in je interieur.
3. Afwerking
Ook qua afwerking zijn er allerlei opties en mogelijkheden. Bij een kant-en-klare optie heb je natuurlijk minder de kans om de kast aan te passen. Maar zeker bij een op maat gemaakte vestiairekast is veel mogelijk, zoals:
- Deuren: met/zonder/gedeeltelijk
- Planken en/of roede
- Deels open/dicht
- Met/zonder handgrepen
- Verven of natuurlijke look
- Binnenkant bekleden of niet
- Een schoenenrek toevoegen
- Een bank integreren
4. Kant-en-klare vestiairekast of op maat?
Een vestiairekast kan je kant-en-klaar kopen, maar ook op maat laten maken door een vakspecialist. Je kast op maat laten maken heeft meerdere voordelen, waaronder:
- Alles op maat & naar wens
- Hoogwaardige kwaliteit
- Specialistisch advies
- Correcte plaatsing
Ga voor een vakspecialist!
Om zeker te zijn van een perfect afgewerkte kast, laat je die het best plaatsen door een vakspecialist. Die heeft kennis van zaken en maakt jouw vestiairekast precies zoals jij dat wil. Zo zal de kast voldoen aan al je wensen en kan je hem jarenlang met plezier gebruiken.
Weten welk soort vestiairekast past in jouw huis en hoeveel dit precies gaat kosten? Kom vrijblijvend in contact met experts om adviezen en prijzen te vergelijken!
Prijzen vestiairekast
Hoeveel je vestiairekast ongeveer zou kosten? Dat hangt vooral af van je keuze voor een kant-en-klare kast of maatwerk. En binnen dat maatwerk spelen ook de omvang, de afwerking, de inrichting, … een grote rol bij de prijs. Enkele richtprijzen op een rij:
– Kant-en-klare vestiairekasten: vanaf 150 euro (incl. btw)
– Vestiairekasten op maat: tussen 350 en 850 euro per lopende meter (excl. btw, incl. plaatsing)
Wil je weten hoeveel jouw vestiairekast je precies gaat kosten en waar je mogelijk op kan besparen? Vraag gratis & vrijblijvend meerdere offertes aan om te vergelijken!
Inspiratie: 4 voorbeelden van vestiairekasten
Er zijn talloze opties mogelijk voor je vestiairekast. Ingebouwd, losstaand, open, met of zonder deuren, … Hieronder een aantal voorbeelden ter inspiratie voor jouw eigen kast!
VOORBEELD 1: losstaande vestiairekast met spiegel
Deze kast staat los en is dus handig te verplaatsen of verhuizen. Door de spiegel op de deur heb je geen extra losse spiegel meer nodig. Bovendien kan je de deuren gemakkelijk openschuiven.
VOORBEELD 2: open vestiairekast van hout onder de trap
Deze vestiairekast is open, waardoor je meteen kan zien waar je moet zijn. Het hout heeft een natuurlijke look die goed past bij het interieur. Door de kast onder de trap te plaatsen, maak je nuttig gebruik van de beschikbare ruimte.
VOORBEELD 3: ingebouwde kast zonder handgrepen
Een ingebouwde kast is ruimtebesparend. Dit type maatwerk is uiteraard duurder, maar je wint plaats en je hebt een meubel voor het leven. Door te werken met een kliksysteem in plaats van handgrepen, oogt de vestiairekast ook strak en minimalistisch.
VOORBEELD 4: ingebouwde kast met bankje
Deze ingebouwde kast zorgt voor een extra zitruimte. Handig om je schoenen aan te trekken of om je kind te helpen hierbij. Doordat het bankje geïntegreerd is in de kast, neemt deze nauwelijks extra ruimte in beslag.