Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

Garderobekast: inspiratie & mogelijkheden

Een perfect geordende garderobekast op maat van jouw wensen maakt je elke dag instant gelukkig. Al jouw kleren netjes geordend, helemaal zoals je het zelf wil. Snel en eenvoudig de juiste kledij zodat je piekfijn uitgedost de deur uitgaat, dat is de troef van een garderobekast. Garderobekasten vind je in allerlei stijlen, vormen en kleuren. Je kan ze helemaal afwerken zoals jij het zelf wil. Kies je voor plaatsbesparende schuifdeuren, gesloten deuren of heb je het meer voor een open garderobekast? Je kiest het allemaal zelf.

Ga snel naar: garderobekast op maatpersonaliserenmaterialeninspiratieofferte aanvragen

 

Soorten garderobekasten

Garderobekasten vind je in allerlei vormen. Belangrijk is voor jou te bepalen waar de garderobekast moet komen en hoe je die ruimte optimaal benut. Daarom zijn garderobekasten op maat ideaal. Een ervaren schrijnwerker past de garderobekast perfect in zodat geen oppervlakte verloren gaat. Het optimaal integreren van de garderobekast in de leefruimte, dat is wat de perfecte garderobekast voor jou moet zijn.

 

Plaats besparen met inbouw garderobekast

Inbouw bespaart ruimte, dat staat vast. Je zorgt voor voldoende opbergruimte zonder dat het ruimtegevoel wordt beperkt. Heb je de mogelijkheid de garderobekast in te bouwen? Niet twijfelen, doen!

garderobekast inbouw

Losstaand voor wanneer je houdt van afwisseling

Losstaande garderobekasten zorgen voor een uniek effect in grote en open ruimtes. Hou je van afwisseling? De plaats van deze kasten is minder permanent, waardoor je nu en dan de indeling van de ruimte kan veranderen. De kast op zich fungeert als wand.

extrahoge garderobekast

 

Open garderobekast ideaal voor een dressing

Hou je van ruimtes volledig voorzien als dressing? Dan bieden open garderobekasten de ideale mogelijkheid om je dressing in te kleden. Door garderobekasten te combineren en af te wisselen met open compartimenten, lades en accessoires creëer je de ideale dressing afgestemd op jouw noden en wensen.

hoekkast garderobekast

 

Garderobekast onder schuin plafond

Met een garderobekast op maat maak je gebruik van alle beschikbare ruimte. Ook bij muren met een schuin plafond.  Daarnaast is het ook perfect mogelijk om bijvoorbeeld onder een trap een kast op maat te plaatsen. Op deze manier maak je gebruik van een anders ongebruikt opbergvolume en benut je optimaal de ruimte.

garderobekast onder trap

 

Garderobekast op maat

Droom je van een garderobekast helemaal gemaakt naar jouw voorkeur, gewoontes en comfort? Een garderobekast op maat is perfect mogelijk. Hier lees je vijf stappen voor een garderobekast op maat:

 

1. De juiste garderobekast voor jouw ruimte

Maken je kinderen er een zootje van door hun kleren rond te slingeren? Dan biedt een garderobekast voor een kinderslaapkamer een oplossing. Heb je zelf moeite om alles op orde te houden in je slaapkamer? Dan is een garderobekast de ideale manier om al je kleren in op te bergen. Schoenen netjes opbergen is ook niet altijd even makkelijk. Daarom zijn garderobekasten in een bergruimte ook perfect mogelijk. Heb je extra opbergruimte nodig in je bureau? Ook hiervoor zijn garderobekasten de perfecte oplossing.

 

2. Opmeten

Heb je gekozen waar je garderobekast moet komen? Dan is het nu tijd om te meten. Zo weet je hoe groot je kast maximaal mag worden. Heb je te maken met een hoog plafond? Dan is de hoogte van de kast het belangrijkst. Zo ben je zeker van een garderobekast die perfect in harmonie is met de ruimte.

 

3. Welke soort deuren?

Wat lijkt voor jou het makkelijkst? Deuren of schuifdeuren? Met of zonder spiegel? Schuifdeuren zijn makkelijk voor kleinere ruimtes. Ze nemen geen extra ruimte in wanneer de kast open staat. Dat is zeker handig wanneer je vers gewassen kleren in je kast wil opbergen. Deuren met een spiegel zijn ook een populaire keuze. Ze zijn zeer handig omdat je je meteen kan spiegelen na het kiezen van een outfit.

 

4. Inrichten naar wens

Dit is de leukste stap. Je krijgt de volledige vrijheid om je garderobekast helemaal naar wens in te richten. Zo ben je er zeker van dat de kast volledig voldoet aan jouw opbergbehoeften. Heb je veel hemden of jurkjes? Dan berg je die waarschijnlijkst het liefst op met kapstokken. Zo kreuken ze niet en is al je strijkwerk niet voor niets geweest. In dit geval kies je best voor een kast met een hoog component. Door de overige ruimte eronder op te vullen met schuiflades heb je ook nog extra opbergruimte voor ondergoed of schoenen.

 

5. Garderobekast plaatsen

Eens je met een firma besproken hebt hoe je garderobekast er moet uitzien, zal deze na fabricage geplaatst worden. Hierbij heb je de keuze om de kast zelf te plaatsen of de werken te laten uitvoeren door de firma. De meeste firma’s regel het hele proces, van levering tot installatie, waardoor jij enkel nog hoeft te genieten van je op maat gemaakte garderobekast.

Geïnteresseerd in een garderobekast op maat? Ontvang via onze gratis offertedienst prijsvoorstellen op maat van verschillende specialisten in kasten op maat. Zo kan je prijzen, materialen en mogelijkheden vergelijken en de meest interessante optie eruit kiezen.

garderobekast accessoires

 

Personaliseer je garderobekast

Het leukste aan een garderobekast op maat is het inrichten ervan. Naast het kiezen van de deuren zijn er nog heel wat andere opties waarvoor je tal van mogelijkheden hebt. Zo moet je kiezen wat voor handgrepen je wenst. Ga je voor eerder
voor landelijke handgrepen of toch modern? Andere mogelijkheden zijn ingewerkte handgrepen die je niet ziet of zelfs greeploze kasten waarbij je enkel kort op de deur hoeft te duwen om ze te openen.

 

Extra accessoires

Het is mogelijk om heel wat extraatjes aan je garderobekast toe te voegen. Zo zijn er stropdasrekken, schoenenopbergers, hankasten en broekrekken. Er zijn ook verschillende ladesystemen met verschillende indelingsmogelijkheden. Lades met een soft close systeem zijn bijvoorbeeld zeer populair. Je hebt met deze lades geen last van een klopgeluid wanneer je ze sluit.

 

Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele plaatsers van dressings. Klik hier om offertes op maat te ontvangen.

garderobekast stropdaslade

 

Soorten materialen

De meest voorkomende materialen voor garderobekasten zijn MDF en multiplex. Beide materialen zorgen voor stevige en perfect afgewerkte duurzame kasten. Het is vooral de keuze in stijl en afwerking die de keuze van het materiaal bepaalt.

 

 MDF

Dit materiaal is een samengesteld houtproduct dat veel weg heeft van een spaanplaat. De platen zijn gemaakt uit vezels van houtafval met kunsthars als bindmiddel. MDF is het ideale materiaal als je achteraf de grote van de platen nog wil aanpassen of je garderobekast na verloop van tijd een andere kleur wilt geven.

Lees hier meer over kasten in MDF.

 

Multiplex

Dit materiaal bestaat uit dunne lagen vellen hout. Hierdoor zetten de houtplaten nauwelijks uit en blijven ze perfect in balans. Multiplex heeft een hoge draagkracht wat het ideaal maakt voor een dressing. Door een afwerking met fineerhout lijken de platen op hardhout. Wat je garderobekast een mooie natuurlijke uitstraling geeft.

Lees hier meer over kasten met multiplex.

 

Garderobekast: perfect integreerbaar

Met een garderobekast kan je alle kanten op. Ze zijn er in allerlei vormen en stijlen. Hieronder vind je verschillende inspiratievoorbeelden, elk perfect geïntegreerd in de ruimte.

Droom je van je eigen garderobekast? Ontvang hier gratis en vrijblijvend offertes op maat van max. 3 erkende vakmannen uit je buurt. Je krijgt er prijsvoorstellen op maat van verschillende bedrijven die er alles aan doen om jouw de garderobekast te bieden waar je altijd van gedroomd hebt.

garderobekast luxe slaapkamer

garderobekast dressing

garderobekast met spiegel

 

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers