Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

Schuifdeurkast: voordelen & mogelijkheden

Een schuifdeurkast biedt heel wat voordelen, zeker in smalle ruimtes zoals een dressing. Dit kasttype komt eigenlijk in vrijwel elke ruimte tot zijn recht door de hoge functionaliteit en brede keuze qua uitvoering. In dit artikel lees je meer over de toepassingen en voordelen van schuifdeurkasten. We geven ook enkele voorbeelden van realisaties mee.

Een schuifdeurkast op maat laten maken? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

 

schuifdeurkast Waarom een schuifdeurkast kiezen?

Het voornaamste voordeel van een kast met schuifdeur is dat deze bij het openen geen extra plaats inneemt, in tegenstelling tot openslaande kastdeuren. De deuren schuiven heen en weer tijdens het openen en sluiten. Een schuifdeurkast is daarom een ideale keuze als je beschikt over een kleine ruimte die je optimaal wil kunnen benutten als bergruimte.

Bovendien kan je deze kast op maat laten maken zodanig dat ze de hele wand bekleedt en/of tot aan het plafond komt. Daarnaast zal je weinig of geen last hebben van stof, aangezien de deuren in de kast geplaatst zijn.

Zo zullen je kleren en spullen dus gespaard blijven van stof. Dit is zeker het geval indien de kast openschuift door bovenrails in plaats van rails onderaan de kast.

Schuifdeurkasten zijn erg populair. Ze zien er namelijk ook erg modern en stijlvol uit. Vaak zijn ze ook voorzien van een remsysteem dat ervoor zorgt dat de deuren langzaam sluiten.

 

Zijn er ook nadelen?

Tegenover al die voordelen staat wel een vrij hoog kostenplaatje, al hangt veel af van de gekozen grootte en uitvoering. Gemiddeld gesproken is een schuifdeurkast wel een pak duurder dan een gesloten kast met draaideuren.

Verder is het ook niet mogelijk om alle delen van de kast tegelijk te openen aangezien de schuifdeuren elkaar meestal overlappen. Je kan dit oplossen door bijvoorbeeld de kleren van twee personen elk over één kant te verdelen ofwel door winter- en zomerkledij te scheiden.

 

schuifdeurkast

 

Uitvoeringen en toepassingen

Schuifdeurkasten bestaan in verschillende designs. Om te beginnen zijn er verschillende materialen waaruit een schuifdeurkast vervaardigd kan worden. Hout, MDF en (gespoten) glas zijn bijvoorbeeld erg populair. Deze materialen kunnen ook met elkaar gecombineerd worden. Zo kan je een spiegelpaneel afwisselen met een houten paneel. Deze mix zie je vooral in slaapkamers. Of je kan nog een stapje verder gaan door meerdere materialen te laten verwerken in één enkele schuifdeur.

Het komt ook vaak voor dat de schuifdeuren opgedeeld zijn in horizontale vakken door middel van tussenprofielen die in de deur verwerkt zijn. Dat geeft het geheel extra uitstraling en stevigheid. Bovendien doen deze de ruimte visueel breder ogen.

Door de grote keuzevariatie kunnen schuifdeurkasten in élke interieurstijl of ruimte mooi uitkomen. Je kan namelijk ook kiezen uit een divers kleurenaanbod. De horizontale vlakken kunnen dan bijvoorbeeld in verschillende kleuren worden afgewerkt, zodat een mozaïekpatroon ontstaat.

 

Een schuifdeurkast maken is geen sinecure; laat deze op maat maken door een vakspecialist. Maatwerk is de beste keuze indien je een schuifdeurkast wil die volledig naar wens integreerbaar is in de ruimte. Via onze offertedienst kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij meubelexperts in jouw buurt. Klik hier om naar de offertepagina te gaan. 

 

 

Voorbeelden realisaties dressing met schuifdeurkast

Ter inspiratie schotelen we nog enkele concrete realisaties van schuifdeurkasten op maat voor. In onderstaand voorbeeld zien we hoe de kast op zich een aparte ruimte vormt. Deze elegante en tijdloze schuifdeuren geven toegang tot een kleine dressingruimte. De deuren overlappen hier niet; ze kunnen tegelijkertijd naar links en naar rechts geschoven worden. Ze zijn hoogglanzend en ondoorzichtig maar geven toch een lichte en gezellige indruk.

schuifdeurkast

 

De volgende realisatie combineert het visuele effect van een open kast met de functionaliteit van een gesloten meubel. Indien je de kast mooi indeelt en netjes houdt, geeft deze een bijna decoratieve indruk. Wat de indeling betreft kan je heel wat richtingen uit als je de kast op maat laat maken. Zo kan je kleine vakken doen afwisselen met hangruimte enzovoort. In dit voorbeeld zijn zelfs houten ladekastjes en een schoenrek voorzien. Ook verlichting is een optie.

schuifdeurkast

 

De laatste foto toont een inbouwkast met schuifdeuren in een woonkamer. Ook in deze ruimte kan zo een meubel erg nuttig en stijlvol zijn. De smalle doorgang, die op zich een verloren ruimte is, werd hier bijzonder efficiënt benut. De ingebouwde schuifdeurkast gaat zo helemaal op in de rest van de ruimte. Het glanzende witte MDF-materiaal past erg goed bij het moderne interieur.

Interesse in prijzen voor een schuifdeurkast op maat? Vul het formulier in op de offertepagina en ontvang gratis prijsoffertes van vakmannen. Prijzen vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk!

schuifdeurkast maken

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers