Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

Gesloten dressing

Ben je op zoek naar een functionele dressing met een minimaal aan onderhoud, dan zijn gesloten dressingkasten vast iets voor jou. Wat de verschillen zijn tussen de open en gesloten dressing en hoe je deze best praktisch kan inrichten lees je hier.

 

Aandachtspunten bij het kiezen van gesloten kasten

Schuifdeuren
Als je gaat voor een gesloten dressing zal je al snel moeten kiezen tussen draaideuren of schuifdeuren. Het grote voordeel van schuifdeuren is dat ze geen plaats innemen in de loopzone. Dit maakt ze ideaal bij lange, smalle dressingruimtes. Doordat het gewicht van schuifdeuren volledig ondersteund wordt kan men ook veel bredere deuren maken die tot wel 120 centimeter breed zijn.

Een nadeel van schuifdeuren is dan weer dat je niet alle kasten samen kan gebruiken aangezien de deuren elkaar overlappen. Bij de indeling hou je hier best rekening mee. Zo kan je de kasten bijvoorbeeld verdelen in winter- en zomerkledij. Zo hoef je niet steeds alle schuifdeuren te verplaatsen.

 

Draaideuren
In tegenstelling tot schuifdeuren kan je bij draaideuren alle kasten tegelijk openen. Ze kunnen ook horizontaal onderverdeeld worden zodat je niet steeds de volledige kast hoeft te openen. Als kers op de taart zijn draaideuren ook goedkoper dan schuifdeuren. Heb je voldoende ruimte, dan zijn draaideuren dus zeker het overwegen waard!

 

Zorg voor voldoende ventilatie
Het spreekt voor zich dat kledij sneller muf kan ruiken in gesloten kasten. Om geurproblemen te voorkomen doe je er dan ook goed aan om de kamer geregeld te verluchten. Twee maal per week de ramen en deuren open zetten is meer dan voldoende om alles fris te houden. Kledij die al gedragen werd hang je best in een afzonderlijke open kast zodat deze geen vieze geurtjes gaan overbrengen op je mooi gewassen kledij. Ligt je dressing dicht bij de badkamer dan voorzie je best ook een ventilator of ventilatiesysteem om vochtige lucht af te voeren.
(bron: mechanischeventilatie.net)

 

Gesloten dressing

Shutterstock – Voorbeeld van een gesloten dressing met schuifdeuren en draaideuren

 

Wanneer kiezen voor een gesloten dressing?

Daglicht in de kamer
Een dressing met veel daglicht is mooi meegenomen om kledij te passen en op elkaar af te stemmen. Helaas betekent dat ook dat je kledij kan verkleuren door het zonlicht. Heb je grote ramen, dan maak je dus best gebruik van gesloten kasten.

 

Minimum aan onderhoud
In tegenstelling tot open kasten hoef je gesloten kasten zelden te reinigen. Zowel de bodem van de kast als je kledij blijft vrij van stof, wat heel wat werk uitspaart. Kies je toch voor open kasten dan maak je best geen gebruik van een witte afwerking.

 

Open woning
Woon je een grote open ruimte zoals een loft of studio dan zien je bezoekers in één oogopslag je volledige woning. Bij onverwachts bezoek kan het dan wel eens gebeuren dat je dressing er net rommelig bij ligt. Met gesloten kasten is dit helemaal geen probleem en kan je alle rommel netjes wegstoppen.

 

Benieuwd naar de prijs van een dressing op maat? Maak nu gebruik van ons online offerteformulier en ontvang een vrijblijvend voorstel. Meer informatie vind je hier.

 

Voorbeelden dressingkasten

Dressing spiegelkast

Schuifdeuren kunnen heel wat gewicht dragen waardoor ze moeiteloos een zware spiegel kunnen dragen. Hierdoor verlies je nergens ruimte en zal de kamer veel groter en luchtiger ogen. Hou er wel rekening mee dat je bij een spiegelkast best een afzonderlijk handvat voorziet. Anders staat je spiegel binnen de kortste keren vol met vingerafdrukken.

 

Dressing op maat onder een schuin dak

Met een dressing op maat kan je elke ruimte maximaal benutten. Bij bovenstaande kamer werd gekozen voor een draaideuren. Deze zijn makkelijker toe te passen bij lage kasten en kunnen ook onder een schuine hoek geplaatst worden.

 

Dressing slaapkamer

Heb je geen ruimte voor een afzonderlijke dressing, dan kan je hem ook integreren in de badkamer of slaapkamer. Om alles netjes te houden kies je ook hier best voor gesloten kasten.

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers