Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

Zweefdeurkast: info & voorbeelden

Met een zweefdeurkast kan je smalle ruimtes zoals een dressing ideaal inrichten. Deze kasten zijn erg functioneel, ruimtebesparend en tegelijkertijd ook stijlvol. Met een kast op maat kan je tal van richtingen uit. Ontdek hier meer over de eigenschappen van zweefdeurkasten en laat je inspireren door de voorbeelden.

Een zweefdeurkast op maat laten maken? Ontvang gratis offertes via deze pagina.

 

zweefdeurkast Wat is een zweefdeurkast?

Een zweefdeurkast is een (kleding)kast met minstens twee deuren. Deze deuren schuiven over elkaar heen bij het openen en sluiten. De zweefdeuren hangen al het ware voor de kast en zijn enkel aan de bovenkant in rails bevestigd.

De naam van dit type kast heeft dus betrekking op de manier waarop de deuren gemonteerd zijn. Met deze kast verlies je minder plaats dan met een draaideurkast, waarbij de deuren in de ruimte naar je toe draaien. Dankzij een zweefdeurkast op maat kun je ook kleinere ruimtes maximaal besteden.

 

Verschil met schuifdeurkasten

Een zweefdeurkast is in feite een soort van schuifdeurkast, al zijn er een tweetal verschillen. Een schuifdeurkast is vaak ook nog bevestigd op rails onderaan de kast. De deuren zitten hier dus ook in de kast zelf, in plaats van dat ze ervoor hangen. Schuifdeurkasten zijn daardoor vatbaarder voor stof; dit kan zich gaan ophopen in de onderrails en op lange termijn eventueel voor problemen zorgen.

 

Hoeveel betalen voor een zweefdeurkast?

Het is moeilijk om concrete prijzen voor zweefdeurkasten mee te geven. Er zijn namelijk heel wat factoren die een (grote) invloed hebben op het kostenplaatje. Denk maar aan de grootte en vorm van de kast, het materiaal waaruit die gemaakt is (MDF, hout,…) en de gekozen afwerking (spiegels, indeling, enzovoort). Algemeen gesproken mag je uitgaan van 250 euro per lopende meter.

Wens je prijsoffertes te ontvangen op maat van jouw project? Via onze online offerteservice kan je gratis én geheel vrijblijvend offertes aanvragen bij vakmannen uit jouw regio. Klik hier om naar de offertepagina te gaan. 

 

Voorbeelden ter inspiratie

Op volgende foto zien we een groot gecombineerd kastmeubel dat enerzijds uit draaideuren bestaat (rechts) en anderzijds uit een zweefdeurkast (links). De gang is zeer smal, maar dankzij de openschuivende deuren kunnen we spreken van een volwaardige en nuttige ruimte. Doordat de kast rechts minder diep komt, is er daar wel voldoende plaats voor draaideuren. Je verliest natuurlijk wel plaats in de kast zelf.

zweefdeurkast

 

Zweefdeurkast met spiegel

Er zijn heel wat mogelijkheden om de kast een mooi en gevarieerd uiterlijk te geven. Zo kan je bijvoorbeeld werken met horizontale vlakken in de deurpanelen. Ook spiegelpanelen in een zweefdeurkast zijn zeer populair. Vooral in de slaapkamer of dressing is de combinatie van hout en glas vaak gezien. Zo krijg je meteen een goed beeld van je gekozen outfit. Een bijkomend voordeel is dat een zweefdeurkast met hoge spiegel de ruimte optisch groter maakt. De kast is bovendien prachtig ingewerkt in de muur, waardoor je quasi geen plaats verliest.

zweefdeurkast spiegel

 

 

Houten inbouw zweefdeurkast

In volgend voorbeeld is de kast zodanig weggewerkt in de muur dat je deze haast niet als kast zou herkennen. De zweefdeuren lijken als het ware onder het plafond te ‘hangen’; ze gaan volledig op in de ruimte. De houten deuren passen uitstekend bij de strakke witte muren, wat een mooi contrast geeft.

zweefdeurkast hout

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers