Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

MDF dressing

MDF heeft vele voordelen ten opzichte van andere plaatmateriaal zoals multiplex en vezelplaat. Het is erg glad dankzij de fijne vezels en kan hierdoor met enkele laklagen perfect egaal afgewerkt worden. Een must voor wie houdt van een strakke en onderhoudsvriendelijke dressing.

MDF heeft ook een milde reactie op vocht, wat betekent dat het zal niet vervormen of zwellen in hoge luchtvochtigheid en bijgevolg ook kan toegepast worden voor verwerking in een badkamer. De meeste dressingbouwers gebruiken MDF als afwerkings- of constructiemateriaal. De platen zijn bijzonder makkelijk te bewerken en hebben een perfecte oppervlakteafwerking.MDF kan zowel genageld, gelijmd, en geschroefd worden. Daarnaast is MDF ook milieuvriendelijker dan massief hout waardoor de impact op het milieu een pak lager is.

 

Wat is MDF

Medium density fiberboard, kortweg MDF genoemd, is een samengesteld houtproduct dat lijkt op spaanplaat. Het is gemaakt van vezels uit houtafval die samen met verhitte hars onder druk verlijmd woden. MDF is geschikt voor heel diverse toepassingen omdat het een glad uniform uitzicht heeft en niet krom kan trekken bij correct gebruik.

 

Verwerking

Wanneer een dressingkast, deur of andere constructie geschilderd moet worden is MDF de beste keus. Je kan het zonder beschadigen in elke vorm zagen en hoeft slechts enkele malen lichtjes te schuren alvorens te verven. Eén van de favoriete trucs van sommige ontwerpers is MDF te gebruiken voor grote, vlakke stukken en ze daarna aan te kleden met een houten lijstwerk, zoals een houten voetstuk.

Waar we je wel uitdrukkelijk attent moeten op maken is dat er bij het verzagen van de panelen er zich een fijn, poedervormig stof zal verspreiden dat de kleren binnendringt en zich vastklampt aan elk oppervlak. Je zaagt de MDF-platen dus best niet in de dressing maar wel buiten of in de garage. Gebruik ook aangepaste kledij, zorg voor een goede afscherming van de materialen die in de ruimte blijven, gebruik een zaag met een opvangzak of plaats een ventilator die het stof naar buiten blaast. Een strak stofmasker is essentieel.

 

Welke verf moet ik gebruiken voor de afwerking van mijn MDF dressing?

Het uitzicht van MDF is glad, maar als je over de rand wrijft zal je het ervaren als de huid van een perzik. Je zult de randen dus eerst moeten schuren voordat u gaat schilderen. Anders zullen de kopse kanten van je dressingroom een slordige indruk nalaten. Je kunt ze zodanig schuren dat ze een hoogglans afwerking kunnen krijgen. Om te schilderen gebruik je best een oplosmiddel-gebaseerde primer omdat de water-gebaseerde primers de kans verhogen dat er kleine blaasjes ontstaan. Als de primer droog schuur je alles best nog eens met een fijner schuurpapier zoals “korrel 100”.Ga vooral niet overhaast te werk en laat de primer vooral goed drogen voor een gladder eindresultaat. Na het schuren kan je het poederachtige stof best met een vochtige doek weg vegen. Daarna kan je het geheel met twee lagen mooi afwerken met een matte of glanzende verf, al dan niet krasvrij. Zo verkrijg je de perfecte MDF dressing waar je heel wat jaren plezier aan zal beleven.

 

dressing mdf

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers