Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

Dressingkasten

Een dressing is niets meer dan een verzameling van kasten in één afzonderlijke ruimte of compartiment. Door middel van de dressingkasten met elkaar te verbinden ontstaat een ingebouwde kast die aanvoelt als maatwerk en te integreren is in elke kamer in huis.

 

Welke type kasten bestaan er voor dressings

De prijzen en materialen van kasten voor kledij lopen heel ver uit elkaar. Welke kasten het meest geschikt zijn voor jouw situatie hangen vooral af van je wensen en de gebruiksduur. Wil je een voorlopige dresssing plaatsen in afwachting van maatkasten dan zullen standaard kasten uit de betere doe-het-zelf-zaak zeker volstaan. Je hebt minder mogelijkheden maar de kasten voldoen wel aan hun basisbehoefte: kledij opbergen. Wens je te werken met schuifdeuren, ingebouwde spiegels of uitklapbare kapstokken dan kies je beter voor kwalitatief maatwerk. Goedkopere kasten met lichte deuren en hangwerk kunnen meestal geen groot gewicht aan waardoor je steeds rekening moet houden met de beperkte mogelijkheden.

 

 

Enkele tips voor het kiezen van de juiste dressingkasten

Schuifdeuren
Bij een functionele dressing mogen schuifdeuren zeker niet ontbreken. In tegenstelling tot uitklapbare deuren verlies je bij de schuivende exemplaren geen ruimte. De kasten kunnen ook open blijven staan zonder storend over te komen. Om te voorkomen dat je de deuren niet constant moet verschuiven kan je de kledij van je partner steeds langs de andere zijde leggen van de kast. Zo kan je al jouw kasten openschuiven en heb je in één klap zicht op alle kledij. Wenst je partner de dressing te gebruiken dan kan hij of zij net hetzelfde doen.

 

Spiegels
Spiegels zijn niet alleen noodzakelijk om je outfit beter te bekijken. Ze weerkaatsen ook het licht en brengen zo meer licht in de kamer. Bovendien doen ze de kamer ook groter lijken wat in kleine ruimtes zoals de dressing geen overbodige luxe is. Wanneer je kiest voor kwalitatieve kasten kunnen de spiegels over de volledige lengte van de kastdeur geplaatst worden. Zo verlies je geen ruimte en kan de spiegel bovendien gedraaid worden bij een uitklapbare deur.

 

dressingkast spiegel

 

Beschikbare attributen
Het verschil tussen een dressing kast en een gewone kast zit hem voornamelijk in de mogelijkheden. Bij een professionele kastenmaker zal je heel wat opties kunnen bijkopen zoals verplaatsbare legplanken, uitklapbare kapstokken, haakjes voor sjaaltjes, dassen en zoveel meer. Een dressing op maat kost dan wel iets meer dan een standaard doe-het-zelf model maar je krijgt er wel heel wat voor terug en laat je toe ten volle te genieten van je nieuwe aanwinst. Ben je ook benieuwd hoeveel jouw dressingkasten op maat zullen kosten dan moet je zeker een kijkje nemen op onze offertepagina! Deze is volledig vrijblijvend.

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers