Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

IKEA dressing

Het populaire Zweedse woonconcern IKEA verkoopt naast meubels, woonaccessoires en keukens ook complete dressing pakketten. Je kan kiezen uit verschillende modellen en de kasten en attributen samenstellen naargelang je beschikbare ruimte. De IKEA dressings zijn een budgetvriendelijke keuken voor de handige doe-het-zelver. Hier vind je een overzicht van al hun dressings in zelfbouwpakket.

 

IKEA Stolmen

Stolmen is een moduleerbaar garderobesysteem dat zich volledig aanpast aan jouw behoeften. Je kan het opbergsysteem zowel open als gesloten gebruiken. Stolmen wordt steeds vastgemaakt via steunpalen die je kan klemmen tussen het plafond en de vloer. Zo hoef je niet meer te boren en kan je dressingkast ook niet omvallen. De steunen zijn verkrijgbaar voor ruimtes tot 3,3 meter hoog. Wens je Stolmen toch aan de wand te monteren dan is dit uiteraard perfect mogelijk.

Voor Stolmen heb je niet echt een handleiding nodig. Je start gewoon met de twee buitenste steunen en plaatst er vervolgens de gewenste opbergelementen tussen. Heb je onvoldoende plaats in één kolom dan kan je de buitenste steunen makkelijk uitbreiden. Je kan kiezen uit heel wat verschillende attributen waaronder kledingroedes, haakjes, spiegels, kasten en legplanken.

Afwerking
De zijsteunen zijn vervaardigd in aluminium en werden gepoederlakt. De planken worden gemaakt van hardboard en afgewerkt met een ABS kunststoflaag. Verkies je liever een gesloten dressing, dan kan je IKEA Stolmen afwerken met de PAX schuifdeuren.

 

Algot kledingopbergsysteem IKEA

ALGOT is een populair alternatief voor STOLMEN en wordt steeds aan de muur bevestigd. Je kan kiezen uit verschillende kant-en-klaar pakketten maar je kan ook een eigen pakket samenstellen volgens jouw behoeften. De planken, consoles en andere attributen kunnen via een handig kliksysteem snel toegevoegd worden. De diepte van IKEA Algot is slechts 40 centimeter en dus prima geschikt voor smalle slaapkamers en dressings.

ikea dressing

Ook bij schuine kamers onder het dak biedt die systeem heel wat mogelijkheden. Door te spelen met de legplanken kan je de ruimte optimaal benutten en lijkt het net of jouw IKEA dressing echt maatwerk is.

 

PAX schuifdeuren

Bovenstaande dressingsystemen van IKEA zijn steeds open. Verkies je liever een gesloten systeem dan kan je deze makkelijk combineren met de PAX schuifdeuren. Deze zijn verkrijgbaar in tal van vormen en afmetingen zodat ze perfect aanpasbaar zijn volgens jouw wensen. Een overzicht van de verschillende afwerkingen en formaten vind je op de website van IKEA.

 

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers