Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

Hoek kledingkast

Ben je op zoek naar een praktische kledingkast die alle beschikbare ruimte optimaal benut? Dan is een hoek kledingkast de ideale keuze. Verloren hoeken krijgen zo toch een functie waardoor je extra opbergruimte creëert. Zeker met een exemplaar op maat ben je verzekerd van een hoekkast die volledig aangepast is aan jouw wensen en de beschikbare ruimte. Lees hier alles over de voordelen, prijzen en mogelijke uitvoeringen van een hoekkast voor kleding.

 

Waarom kiezen voor een kledingkast met hoekopstelling?

Het grote voordeel van een kledingkast met hoek is dat het optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Verloren hoeken die bij andere types kasten niet gebruikt worden, krijgen bij een hoekkast toch een functie. Een kleding hoekkast laat m.a.w. geen ruimte verloren gaan waardoor je meer opbergruimte ter beschikking hebt.

Een overzicht van de voordelen van een kleding hoekkast:

 • Optimaal gebruik van de beschikbare ruimte
 • Verloren hoeken krijgen een functie
 • Extra opbergruimte
 • Ideaal voor kleine ruimtes
 • Overzichtelijk en ordelijk
 • Oogt mooier en meer afgewerkt dan 2 rechte kasten in een hoek
 • Veel mogelijkheden op vlak van uitvoering

 

Prijs kledingkast met hoek op maat

De prijs van een hoek kledingkast op maat is vooral afhankelijk van de afmetingen, indeling en het materiaal. Enkele richtprijzen:

 • Open kledingkast met hoekopstelling: ± €600 à €800 per lopende meter (hang- en legruimte, zonder lades, onder vlak plafond/zonder afschuining)
 • Gesloten kledingkast met hoekopstelling: ± €400 à €900 per lopende meter voor de deuren (sterk afhankelijk van het type deuren)

Prijzen excl. btw, incl. plaatsing

Let op, prijzen kunnen sterk verschillen van vakman tot vakman. Vraag daarom offertes aan bij verschillende aanbieders. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, adviezen, realisaties, … vergelijken en het aanbod kiezen dat het best past bij jouw wensen en situatie. Ontvang vrijblijvend offertes op maat van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Uitvoeringen van een hoekkast voor kleding op maat

Wat een maatkast onderscheidt van een kast die je koopt in de winkel is het persoonlijke aspect. Een hoek kledingkast op maat is volledig afgestemd op jouw specifieke wensen en de beschikbare ruimte in jouw woning. Je kan ze m.a.w. volledig zelf ontwerpen. Enkele keuzes die je daarbij moet maken:

 

1. Vorm van een kledingkast met hoek

Eerst en vooral moet je de vorm van de hoekkast bepalen. De standaard mogelijkheden:

 • Enkele schuine kant in de hoek (zie onderstaande foto)
 • Dubbele schuine kant in de hoek
 • Rechte kant lang de muren

 

Tip: heeft de kamer waar de hoekkast moet komen een schuine wand? Geen probleem! Een maatkast kan er volledig aan worden aangepast.

 

hoek kledingkast

 

2. Afmetingen

Bij een hoekkast voor kleding op maat heb je ook volledige keuzevrijheid in de afmetingen van de kast. Zo kan je de breedte van de hoekkast langs de linker- en rechterkant (langs de muren) laten uitbouwen met rechte kastdelen (zie onderstaande foto).

Ook de diepte en hoogte kan je zelf bepalen. Wil je de beschikbare ruimte echt volledig benutten, dan kies je best voor een exemplaar tot aan het plafond. Zo creëer je extra opbergruimte op een plaats die anders toch verloren gaat.

hoekkast kleding

 

3. Indeling

Wie denkt dat een kledingkast met hoekopstelling enkel geschikt is voor een indeling met legplanken heeft het mis. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan je ook kiezen voor een hoekkast met laden, hangruimte, broekenrek, … Een combinatie van verschillende mogelijkheden is natuurlijk ook een optie (zie onderstaande foto: combinatie van hangers en een legplank).

kledingkast hoek

 

4. Materialen

Het materiaal en de kleur van de hoek kledingkast hebben zonder twijfel de grootste invloed op de look. Door de warme en huiselijke uitstraling scoort een houtlook zonder twijfel het best. De populairste materialen:

 • Massief hout: volledig uit hout gemaakt, authentieke look, vrij duur
 • MDF: gemakt uit houtvezels, trekt niet krom, gladde structuur, kan afgewerkt worden met een fineerlaag van hout (lijkt op massief hout)
 • Multiplex: gemaakt uit verschillende lagen naald-, hard-, of fineerhout, kan veel gewicht dragen.

kledingkast hoekopstelling hout

 

5. Open of gesloten hoek kledingkast

Hoewel je ook kan kiezen voor een open model (zie onderstaande foto) kiezen de meesten toch voor een gesloten kast. Dat oogt netter. Er zijn verschillende afsluitsystemen voor een hoekkast voor kleding mogelijk: lades, kastdeuren of een combinatie van beiden.

Bij de kastdeuren kan je kiezen voor draaideuren, zweefdeuren, schuifdeuren, … Tip: schuifdeuren nemen het minst plaats in + voorzie je kastdeuren van spiegels. Ze maken de ruimte optisch groter én je kan je outfit meteen checken.

kleding hoekkast

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde kastenbouwers