Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

Open dressing

In een open dressing zie je in één oogopslag je volledige collectie kledij en lijkt de kamer een pak groter. Door de combinatie van diverse kledingstukken ziet een open dressing er ook heel vrolijk en kleurrijk uit. Hoe je een open dressing praktisch kan inrichten en wat de nadelen zijn van open kasten lees je hier. Vraag vrijblijvend offertes aan via onze offertepagina.

 

Tips bij het ontwerpen van een open dressing

Filter zonlicht
Als je kiest voor open kasten is het belangrijk dat het zonlicht niet rechtstreeks op je kledij schijnt. Onder de invloed van zonnestralen kunnen kleuren vervagen en zullen je kleren er snel flits uitzien. Om dit te voorkomen kan je gordijnen plaatsen die de zonnestralen filteren maar wel nog het licht doorlaten.

 

Plaats geen donkere kasten
Wanneer je kiest voor open kasten spreekt het voor zich dat stof zich sneller in de kasten zal nestelen. Aangezien stof sneller zichtbaar is op donkere materialen kies je hier dus best voor lichte kleuren zoals wit en zachte houtsoorten.

 

Maak een onderscheid tussen zomer- en winterkledij
Wanneer je kledij gedurende lange tijd niet aandoet doe je er goed aan deze toch af te schermen in een gesloten kast. Dit kan bijvoorbeeld prima toegepast worden wanneer je een onderscheid maakt tussen kledij voor de zomer en winter. Een ander voordeel is dat je op deze manier veel sneller de gepaste kledij vindt.

 

Open dressing

Shutterstock – Voorbeeld van open dressing.

 

Laat schoenen zweven
Probeer je schoenen zoveel mogelijk te laten hangen of plaats ze op speciale buizen. Legplanken ogen erg mooi maar zullen heel veel stof vangen wanneer je kiest voor een open dressing.

 

Voorzie enkele kasten met laden
Een open dressing is perfect te combineren met enkele gesloten volumes zoals laden. Op onderstaande foto zie je een mooi voorbeeld waarbij gesloten laden gecombineerd werden met een open dressing.

 

Dressing met laden

Shutterstock – Dressing met laden

 

Laat je kledij zoveel mogelijk hangen
Kasten met hangers zijn veel goedkoper dan hun varianten met legplanken en ook nog eens een stuk handiger in gebruik. Je hoeft geen kledij meer op te vouwen en kan in één opslag het volledige stuk zien.

 

Ga voor richtbare verlichting
Met richtbare verlichting kan je de kasten uitlichten zodat de kleuren van je kledij goed zichtbaar zijn. Maak hier gebruik van verlichting dat natuurlijke verlichting nabootst om de kledij zo waarheidsgetrouw mogelijk te bekijken.

 

Open dressing met parket

Shutterstock – Open dressing met parket

 

Voordelen en nadelen van een open dressing

Zoals we reeds aangehaald hebben zijn stof en zonlicht de grootste boosdoener bij een open dressing. Als we dan gaan kijken naar de voordelen zullen we merken dat deze lijst een pak langer is:

– Een open dressing is een pak goedkoper om te maken.
– Er worden minder grondstoffen verbruikt wat goed is voor het milieu.
– In één opslag zie je de volledige collectie.
– In tegenstelling tot bij schuifdeuren hoef je nooit kast per kast te bekijken.
– De kamer zal ruimer en kleurrijker ogen.
– Er hoeft geen rekening gehouden worden met draairichtingen van de deuren.
– Je kledij zal warmer aanvoelen en minder snel muf ruiken.

 

Open dressing in badkamer

Shutterstock – Open dressing in badkamer

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers