Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

Gangkast

Vaak last van rondslingerende schoenen of jassen waar je geen opbergruimte voor hebt? Of ben je altijd nog op zoek naar je muts, handschoenen, … voor je de deur uit gaat? Overweeg dan om een eigen gangkast te laten maken. Zo’n kast is een mooie aanvulling  in je hal en kan je helemaal op maat laten maken. Geïnteresseerd? Lees hier alles over de uitvoeringen en prijzen van gangkasten.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs gangkast maken
Inspiratie & voorbeelden
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een gangkast?

Met een gangkast hoef je niet meer over rondslingerende schoenen te struikelen, heb je 1 plek voor al je jassen, … Maar er zijn zeker nog meer pluspunten:

  • Praktische oplossing: een gangkast in huis is de ideale plek om al je kledingstukken voor buiten op te bergen. Zo ga je altijd voorbereid naar buiten.
  • Unieke uitstraling: laat je een gangkast op maat maken? Dan zijn er verschillende stijlen om uit te kiezen. Zo is er een kast voor elk type woning en interieur.
  • Verschillende uitvoeringen: gangkasten zijn helemaal af te stemmen op jouw wensen qua stijl, indeling, afmetingen, materialen, … Later in dit artikel lees je meer over de mogelijke uitvoeringen.

Geïnteresseerd? Via onze offerteservice vergelijk je vrijblijvend voorstellen van meerdere vakmensen actief in jouw buurt. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor gangkasten.

gangkasten

 

Mogelijke uitvoeringen van gangkasten

Wat voor type gangkasten kan je laten maken? Een overzicht met alle uitvoeringen:

 

1. Stijlen

Van minimalistische, moderne houtwerken tot industriële gangkasten met staal… Er is een passende oplossing voor elk type interieur. Doorgaans werkt een vakspecialist wel vaak met hout, wat je met verschillende afwerkingen, kleuren en structuren een eigen vorm kan geven. Een vakman helpt je graag om een gangkast op maat te maken van jouw woonstijl en wensen.

 

2. Indelingen

De indeling van je halkast is afhankelijk van de kledingstukken die je erin wil opbergen. Heb je (te) veel schoenen? Dan zijn een aantal ruimtelijke planken handig. Of heb je juist veel handschoenen, sjaals, …? Laat dan wat extra lades maken die je kan sluiten. Ten slotte heb je nog genoeg haken nodig om je jassen aan op te hangen. Houd hierbij niet alleen rekening met je eigen huishouden, maar ook met eventuele gasten.

 

3. Afmetingen

Hoe groot moet je gangkast zijn? Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je allemaal wil opbergen. Voor jassen is een wat langere of smalle gangkast handig. Al kan je ook kiezen voor een lage en brede kast waar je dan een spiegel en jashaken los boven bevestigt. Gekozen afmetingen zijn dus niet alleen afhankelijk van wat je opbergt, maar ook van de gewenste uitstraling. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de gang beloopbaar blijft.

 

4. Materialen

Er zijn vele materialen om te gebruiken voor je gangkast. Van duurdere materialen als eiken en berken tot meer budgetvriendelijke soorten als MDF of multiplex… Er is voor elke woonsituatie een ideale oplossing. Zelfs gerecycleerd hout als steiger- en pallethout is mogelijk. Daarnaast zijn gangkasten beschikbaar in verschillende kleuren. Denk aan zwart, wit, bruin, blauw, …

 

Welke soort gangkast kies ik best?

Welk materiaal kies je? Wat zijn de maximale afmetingen die bij je hal passen en hoe kan je je gangkast goed indelen? Een vakman helpt je natuurlijk graag, van design tot plaatsing. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk 2 à 3 voorstellen van erkende vakmensen. Start je aanvraag hier.

 

Prijs gangkast maken

Simpele kasten zijn vrij budgetvriendelijk, maar zullen niet per sé passen bij je wensen en woonstijl. Met een hoogwaardige gangkast op maat ben je hier wel 100% zeker van. Je mag daarvoor rekenen op een gemiddelde richtprijs van € 250 à 500 per lopende meter (excl. btw, incl. plaatsing).

LET OP: dit is alleen een richtprijs. Tarieven zullen niet alleen variëren per kast, maar ook van vakman tot vakman. Wil je 100% zeker zijn van de beste prijzen? Maak dan zeker gebruik van onze gratis offerteservice. Vergelijk ervaren vakmensen in je buurt.

 

3 inspiratievoorbeelden van gangkasten

Nog niet zeker van de stijl van je nieuwe gangkast en op zoek naar wat inspiratie? Hieronder alvast een aantal mooie voorbeelden:

 

1. Gangkast met schuifdeuren

gangkast schuifdeuren

Openslaande deuren zijn niet altijd even handig voor een kast, vooral als je maar beperkte ruimte hebt. In dat geval kan je de gangkast laten uitrusten met schuifdeuren. In het bijgevoegde voorbeeld gaat het om een houten kast met aanvullende grijze tinten.

 

 

2. Klassieke blauwe gangkast

blauwe gangkast

Donkerblauwe gangkasten zijn een slimme keuze als je het houtwerk wil laten opvallen. Je gebruikt het dan als contrast, bijvoorbeeld bij witte of grijze muren.

 

3. Moderne gangkast

gangkast modern

Wil je dat de kast zo min mogelijk opvalt? Kies dan eventueel voor een inbouwkast. In het voorbeeld zie je een moderne variant die onder de trap is geplaatst.

 

Gangkast laten maken? Vergelijk offertes!

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden op vlak van gangkasten vrijwel eindeloos. Wil je profiteren van gericht advies en eerlijke prijzen? Vergelijk dan offertes van meerdere specialisten in je buurt. Zo krijg je een kast helemaal op maat van je wensen, woonstijl en budget. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers