Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

Inloopkast op maat maken & ontwerpen

Heb jij nog een kleine kamer op overschot of wil je een grote kamer ombouwen zodat er ook een inloopkast gemaakt kan worden? Op deze pagina vind je inspiratie voorbeelden en tips terug voor het maken en ontwerpen van inloopkasten.

 

Inloopkast achter het bed

inloopkast slaapkamer

Heb je een ruime slaapkamer en wil je de kamer optimaal benutten, dan is een inloopkast achter het bed een slimme aanvulling. Je kan kiezen voor één (deur)opening maar ook inloopkasten langs beide zijden van het bed kunnen heel strak ogen. Zo heb je een kast voor hem & haar. Bij bovenstaande slaapkamer werd gekozen voor afsluitbare deuren maar wil je een goedkopere oplossing, dan kan je ook kiezen om enkel een centrale wand achter het bed te plaatsen. Hou er dan wel rekening mee dat de kleerkasten zelf best voorzien worden van deuren zodat er geen stof en daglicht op de kledij kan vallen.

 

Inloopkasten met glazen schuifdeuren

inloopkast in de badkamer

Heb je enkel plaats voor een kleine inbouwkast, dan kunnen grote schuifdeuren soelaas bieden. Door de wand volledig open te schuiven kan je ook de vloer van de grote kamer volledig benutten. Bij bovenstaande badkamer werd gekozen voor grote glazen schuifdeuren die het licht weerkaatsen en zorgen voor een warme, sfeervolle toets.

 

Inloopkast in de badkamer

inloopkast

Grote badkamers zijn al lang niet meer van deze tijd. Is je badkamer aan renovatie toe en heb je ruimte voldoende, dan kan het integreren van een inloopkast een slimme keuze zijn. Bij bovenstaande badkamer werd het oude bad verwijderd en vervangen door een compacte inloopdouche. De vrijgekomen ruimte werd gebruikt voor een stijlvolle inloopdouche waar ook plaats voorzien werd voor het wasmachine.

 

Inloopkast met middenconsole

dressing middenconsole

Heb je voldoende ruimte om een inloopkast te maken, dan kan het ook altijd handig zijn om een middenconsole te voorzien. Hier kan je basisstukken in opbergen zoals ondergoed en kleine accessoires. Het werkblad komt ook van pas wanneer je een wasmand wil leegmaken of kledingstukken wil opvouwen of opzij leggen. Optioneel kan de middenconsole ook voorzien worden van wielen zodat het makkelijk verplaatst kan worden.

 

 Smalle inloopkast in brede gang

smalle inloopkast

Ook in een brede gang kan je prima een inloopkast integreren. Bij bovenstaande gang werd gekozen voor witte kasten wat zorgt voor een verruimend effect. Er werden open kasten geplaatst zodat de ruimte optimaal benut kan worden. Het invallend licht werd gefilterd zodat ze geen schade kunnen aanbrengen aan de kledij.

 

Offertes voor een dressing op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde kastenbouwer en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi resultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde kastenbouwers