Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Dressingopmaat.be Online inspiratie & tips over de mogelijkheden, materialen en
prijzen van dressings en kasten op maat.
header image
Dressingopmaat.be

Moderne dressings: 6 hedendaagse realisaties

Droom jij ook van een moderne dressing op maat? Ben je op zoek naar een hedendaagse maatkast die naadloos aansluit bij je interieur? Of een design inbouwkast die dat ene ‘verloren hoekje’ opvult en tegelijk voldoende opbergruimte biedt? Dan zit je hier goed. In dit artikel ontdek je hoe je een moderne dressing vormgeeft en wat de prijzen zijn. Laat je aan het einde inspireren door enkele mooie moderne realisaties.

Ga snel naar:
Prijs moderne dressing
Inspirerende realisaties

Offertes aanvragen

 

 

Hoe geef ik mijn moderne dressing vorm?

Een moderne inbouwkast is functioneel en ademt hedendaagse klasse. Hoe kan je de inloopkast van je dromen samenstellen? We zetten de verschillende aandachtspunten voor je op een rij:

 

1. Welk type dressing wil je?

Je gaat best eerst na hoeveel ruimte je ter beschikking hebt. Heb je een aparte kamer waarvan je een heuse dressing room kan maken? Of moet je creatief zijn? De grootte van de locatie speelt een belangrijke rol in de vormgeving van je moderne dressing. Een dressing kan je recht, schuin of in een U- of L-vorm laten ontwerpen. Met een L-vormige hoekdressing benut je alle beschikbare ruimte met aangepaste hoekplanken. Een U-vormige dressing biedt net iets meer opbergmogelijkheden zonder in te boeten aan bewegingsruimte.

 

2. Welk materiaal vind je mooi?

Vervolgens kies je het materiaal van je moderne dressing. Je kan gaan voor massief hout, fineer, laminaat, melamine, MDF en multiplex. Elk materiaal heeft z’n eigen look en kwaliteiten. Het belangrijkste is dat je kledingkast krasbestendig is en niet gaat scheeftrekken of uitzetten door het gewicht van je kledij. Zowel de levensduur als de look van je maatkast hangen nauw samen met het materiaal en de gewenste afwerking.

 

3. Hoe wil je je dressing afwerken?

Het basisontwerp van je maatkast staat op punt. Nu kan je overgaan tot de afwerking van je moderne dressing. Een greep uit de verschillende keuzes die je kan maken:

  • Kleur van de kast: wil je een kast in een neutraal kleur? Of mag het wat gewaagder? De meeste schrijnwerkers bieden enkele standaardkleuren aan, maar in principe zijn alle RAL-kleuren mogelijk in mat of hoogglans. Een moderne kledingkast kan ook opvallen door enkele opvallende kleurnuances.
  • Type kastdeuren: ga je voor een gesloten dressing? Kies je deuren dan in functie van de beschikbare ruimte. Staan de kasten in een smalle doorgang? Dan zijn schuifdeuren of open kasten praktischer. Klassieke draaideuren openen naar buiten en nemen dus sneller de vrije loopruimte in. Onthou dat open dressings meer stof aantrekken dan gesloten kasten. Ook dit kan een rol spelen in je keuze.
  • Afwerking kastdeuren: personaliseer je kastdeuren door te kiezen voor een vlakke afwerking of een kader. Moderne gesloten dressings worden vaak met vlakke deuren afgewerkt. In dit stadium kan je ook de handvaten kiezen. Wens je strakke handgrepen of ga je uiteindelijk toch voor deuren zonder grepen die openen op basis van een druksysteem?
  • Indeling van je kast: hoeveel lades wil je in je kast? Wil je een open nis in je design maatkast integreren? Daarin kan je dan wat decoratie uitstallen, maar ook kleine spullen opbergen zoals juwelen of sokken. Met extra legplanken creëer je bijkomende opbergruimte en laat je geen centimeter van de vrije ruimte onbenut.

 

4. Hoe richt je je moderne dressing in?

De laatste stap is de aankleding van je kledingkast of dressing room. Bij een design dressing denk je misschien aan een minimalistische aankleding, maar ook met enkele accessoires kan je een moderne stijl bekomen:

  • Verlichting: veel opbergruimte is praktisch, maar je wil natuurlijk al je spullen goed zien liggen. Daarvoor is de juiste belichting fundamenteel. Ingebouwde spots of LED-strips keren het vaakst terug in moderne uitvoeringen, maar waarom zou je niet experimenteren met industriële hanglampjes om je moderne dressing een eigenwijze toets te geven?
  • Accessoires voor in de kast: voor de inrichting van je maatkast heb je een uitgebreide keuze aan accessoires. Denk maar aan een stropdassenrek, een klassieke hangkast of garderobelift, broekhangers, schoenenopbergsystemen, …
  • Extra’s: daarnaast zijn er nog allerhande bijkomende zaken waarmee je de inrichting van je dressing op punt kan stellen. Wil je bv. een mooie ingebouwde spiegel of kaptafel? Wens je een centraal eiland in je inloopdressing?

 

Waarom kiezen voor een professionele schrijnwerker?

Een ervaren schrijnwerker meet je maatkast volledig op en ontwerpt een dressing die perfect afgestemd is op de beschikbare ruimte. Deze gepersonaliseerde aanpak is onmogelijk met standaard kledingkasten. Bovendien plaatst hij je moderne dressing volgens de regels van de kunst met uitsluitend kwalitatieve materialen.

TIP: wist je dat je flink kan besparen op je maatwerk kasten wanneer je verschillende professionals contacteert? Door verschillende offertes te vergelijken, maak je uiteindelijk de beste keuze. Geïnteresseerd? Vul dan het gratis offerteformulier in.

 

Kostprijs moderne dressings

De prijs van een moderne dressing hangt sterk af van de grootte van je maatkast, het materiaal en ontwerp, de afwerking en de bijkomende extra’s. Gemiddeld mag je rekenen op de volgende prijzen:

  • Open dressing op maat: € 600 à 800 per lopende meter (excl. btw, incl. plaatsing)
  • Gesloten dressing op maat: € 1.000 à 1.700 per lopende meter (excl. btw, incl. plaatsing)

BELANGRIJK: hoe meer vakjes en lades je in je moderne kleerkast wil, hoe hoger de prijs. Denk dus op voorhand goed na over de indeling van je moderne dressing en je beschikbare budget. Daarna kan je verschillende voorstellen aanvragen bij schrijnwerkers actief in je buurt. Zij informeren je graag over de mogelijkheden voor jouw moderne dressing. Start hier je aanvraag.

 

6 voorbeelden van moderne dressings

Met een dressing zorg je op een stijlvolle manier voor extra opbergruimte zonder in te boeten aan leefruimte. Laat je inspireren door de onderstaande realisaties voor je moderne kledingkast:

 

INSPIRATIE: moderne open dressing met zachte pasteltoets

moderne dressings

‘Modern’ hoeft niet altijd strak te zijn. Combineer neutrale kleuren met één kleuraccent en laat dit terugkomen in de detaillering. De bovenstaande realisatie in sereen Scandinavisch design illustreert deze aanpak. De sobere open dressing in L-vorm is aangekleed met licht, maar warm hout, zilverkleurige handvaten en enkele functionele dressing accessoires. Dankzij de pastelkleuren oogt het totaalconcept fris en uitnodigend.

 

 

INSPIRATIE: stoere, donkere inloopdressing

moderne design kledingkast

Deze gewaagde realisatie flirt met de grenzen van de moderne stijl. Het is voornamelijk de binnenkant die opvalt bij deze stoere L-vormige dressing. Dankzij de tactisch geplaatste inbouwspots krijgt de maatkast een luxueuze, dandyeske uitstraling. Zo voelt deze donkere ruimte allesbehalve benauwd aan.

 

 

INSPIRATIE: moderne gesloten dressing met elegante schuifdeuren

moderne houten kledingkast

Kan een gesloten dressing modern zijn? Jazeker! Deze moderne houten kledingkast is het bewijs. De blikvanger zijn de houten schuifdeuren in hedendaags reliëf met ingewerkte handgrepen: mooi, functioneel en karakteristiek. Kortom, deze realisatie past perfect binnen het minimalistische concept van een modern Nordic interieur.

 

 

INSPIRATIE: moderne design kledingkast met glazen schuifdeuren

moderne inbouwkast

Een robuuste uitvoering met industriële flair: dat is de beste manier om deze moderne design kledingkast te omschrijven. De rechte dressing werd afgewerkt met donkere glazen schuifdeuren. Dit maakt de ruimte optisch groter. Een slimme zet zijn de gestileerde handgrepen waardoor er minder snel vingerafdrukken op het glas komen te staan. De zwarte elementen passen goed samen met de industriële detaillering van de slaapkamer, zoals de staande lampen en de ruwe bakstenen muur.

 

 

INSPIRATIE: minimalistische rechte inloopdressing

moderne witte kledingkast

De bovenstaande moderne witte kledingkast is slim geïntegreerd in een kleine aanpalende ruimte. De glazen legplanken, de aluminium details, de functionele opbergsystemen (bv. de broekhanger en een klassieke hangkast), de evenwichtige verlichting en de minimalistische inrichting maken van deze relatief eenvoudige uitvoering een modern pareltje. De eenvoudige witte opbergdozen passen naadloos in het ontwerp en zijn ideaal om kleine spullen in op te bergen.

 

 

INSPIRATIE: speelse DIY dressing room

moderne dressing

Wil je goedkoop zelf je eigen dressing room vormgeven? Dat kan! Met behulp van enkele functionele accessoires als opbergmanden en -dozen en een paar eenvoudige kledingrekken tover je die extra ruimte naast de slaapkamer om in een lichtrijke, moderne inloopdressing.

Wil je dressing accessoires kopen? Neem dan een kijkje in onze webshop.
Ben je op zoek naar moderne kledingrekken? Dan vind je hier wat je zoekt.

 

TIP: vertrouw je moderne dressing toe aan een professional!

Ben je benieuwd hoe een schrijnwerker het ontwerp van jouw moderne kledingkast zou aanpakken? Dan vraag je best verschillende voorstellen aan bij vakmannen actief in je buurt. Dan kan je niet alleen hun ontwerpen, maar ook adviezen, prijzen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Zo maak je de beste keuze tegen een correcte prijs!

Schrijnwerkers actief in je buurt contacteren? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende vakmannen via onze offerteservice.